αρχική
AddThis Social Bookmark Button

Μηχανές αναζήτησης (Search Engines)

Μηχανές αναζήτησης (Search Engines) είναι στην πραγματικότητα, αν το απλοποιήσουμε αρκετά, ένα website που έχει καταχωρημένα στην βάση του (index) όλα (αυτά τουλάχιστον που έχουν ζητήσει και του έχουν επιτρέψει να καταχωρηθούν) τα web site που υπάρχουν στο Internet.

 

Το ποιο γνωστό και σημαντικό από αυτά είναι το Google, ενώ υπάρχουν πρακτικά άπειρες άλλες Search Engines, μερικές γνωστές όσο το Google, όπως το Yahoo!, το Ask, το Bing κ.ά., ενώ άλλα πιο εξειδικευμένα στο ποια website καταχωρούν και κατά συνέπεια ποια website «βγάζουν» σαν αποτέλεσμα όταν ψάχνει κάποιος σε αυτά λιγότερο γνωστά αλλά αντίστοιχα σημαντικά μια και ο χρήστης σε αυτά θα βρει πιο εύκολα αυτό που είναι σχετικό με το θέμα του. Σε αυτόν τον χώρο έχουν δραστηριοποιηθεί και οι γνωστές Search Engines (Google) έχοντας δημιουργήσει πολλά υπό Search Engines, με πιο γνωστά παραδείγματα τα Regional (Τοπικά), δηλαδή το Google.gr, Google.de κ.τ.λ. Η διαφορά λοιπόν αυτών των Search Engines είναι ότι τα index (βάση δεδομένων) τους π.χ. όταν επιλέγουμε στο Google.gr «σελίδες στην Ελλάδα» περιέχει μόνο τις σελίδες με κατάληξη .gr ή και όσες έχουν δηλωθεί με τον κώδικα τους (Html meta tags!) ότι βρίσκονται στην Ελλάδα!

Οι Search Engines είναι λοιπόν ο βασικότερος τρόπος για να σας βρει ο επισκέπτης/ πελάτης «εξερευνητής». Βάζει τις λέξεις/φράσεις κλειδιά (keywords) στην μηχανή αναζήτησης και πατάει «search» και η Search Engine του εμφανίζει μια σελίδα αποτελεσμάτων, που θεωρεί ότι απαντάει στα keywords που έθεσε ο χρήστης. Το πως κατατάσσει τα αποτελέσματα μία Search Engine και πόσα θα εμφανίσει συνολικά σε κάθε ερώτημα, είναι μια τεράστια και βαθιά τεχνική συζήτηση που δεν είναι ο σκοπός αυτού του άρθρου. Το βασικό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι ΘΕΛΟΥΜΕ να βρεθούμε, κατά προτίμηση, στην πρώτη σελίδα αυτών των αποτελεσμάτων για να έχουμε μεγαλύτερη επισκεψημότητα ( SEO ) και θέλουμε οι επισκέπτες μας να είναι σχετικοί και μετατρέψιμοι σε πελάτες του προϊόντος/ της υπηρεσίας μας ( SEM )!

Καταχώρηση του web site μου σε Search Engines.

Πώς θα καταχωρίσουν οι Search Engines το website σας;

Απλά δεν θα το κάνουν από μόνες τους! Πρέπει κάποιος να το κάνει για εσάς, και να το κάνει και σωστά! Είναι μια διαδικασία η οποία αφορά χωριστά την κάθε Search Engine και γίνεται (σε όλες τις μεγάλες τουλάχιστον!) χειροκίνητα. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται αλλαγή στον κώδικα του website σας ή και υποχρεωτική προσθήκη αρχείων σε αυτό για την διευκόλυνση της διαδικασίας καταχώρησης (xml, robots κ.τ.λ.). Οι απαιτήσεις αυτές διαφέρουν από Search Engine σε Search Engine και συνοδεύονται από οδηγίες / προδιαγραφές για τον κώδικα και το περιεχόμενο του κάθε website που θέλει να καταχωρηθεί σε κάποια από αυτές καθώς επίσης και από κανόνες που αν παραβλεφθούν μπορεί να οδηγήσουν σε τιμωρίες προς το website, με κορυφαία αυτήν του ban (αποκλεισμού) ενός website από μια Search Engine για πάντα, που πρακτικά σε μερικές περιπτώσεις σημαίνει και βύθιση στην ανυπαρξία ενός ιστότοπου.

Αν δεν καταχωρήσουμε λοιπόν το web site μας στις Search Engines, αυτές απλά θα αγνοήσουν την ύπαρξή του και δεν θα το εμφανίζουν τα σχετικά αποτελέσματα. Αλλά και να το καταχωρήσουμε υπάρχει κάποιος χρόνος που χρειάζεται το crawler (robot) της μηχανής αναζήτησης για να «περάσει» από το website μας. Χρόνος που δεν είναι πάντα άμεσα συσχετισμένος μόνο με το πόσο καλά είναι στημένο το website μας και αν η διαδικασία καταχώρησης έγινε σωστά, αλλά και με πολλούς άλλους παράγοντες, που έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος αυτός να μην είναι προβλέψιμος και σε μερικές περιπτώσεις να παίρνει και μήνες.

Το Search Engine Optimization ( SEO ) μπορεί να βοηθήσει ένα website να εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων στις Search Engines. Διαβάστε περισσότερα για αυτό στο αντίστοιχο άρθρο ή μεταφερθείτε στα σχετικά πακέτα υπηρεσιών μας.

Εμείς στην Web Plus ακόμα και με τα βασικά πακέτα web design, εφαρμόζουμε όλες τις προδιαγραφές που ορίζουν οι Search Engines για να είναι το website σας φιλικό προς αυτές καθώς και προσφέρουμε βασικό Search Engine Optimization (SEO) στον κώδικα κατά την κατασκευή επιτυγχάνοντας την εμφάνιση του στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων των Search Engines! Ενώ με τα Advanced Search Engine Optimization πακέτα υπηρεσιών μπορούμε να ανεβάσουμε ένα website στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων ανάμεσα ακόμα και σε εκατομμύρια ανταγωνιστικά αποτελέσματα και σε συνδυασμό με το σωστό Search Engine Marketing ( SEM ) να έχει και μεγάλη μετατρεψιμότητα των επισκεπτών σε πελάτες και κατ ‘επέκταση σε χρήμα.

 

 

©2010 Web Plus Web Design & Web Hosting

Καρπενησίου 32, Περιστέρι 12134

τηλ:210.57.56.739

Follow Us On: